Kolera Hastalığı Nedir?

Kolera Hastalığı
Kolera Hastalığı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kolera hastalığı, daha çok doğal afetler sonucunda, yoksulluk içinde yaşayan insanlarda ve savaş zamanlarında hızlıca yayılabilen ölümcül bir enfeksiyon çeşididir.

Kolera Nasıl Bulaşır?

Kolera hastalığı, içme suları yoluyla ve kirli suyla yıkanmış besinler ile bulaşır. Bu hastalık, ince bağırsaklara tutunarak, ishal, kusma, karın ağrısı gibi belirtilere neden olur. Bakteriler, vücuda girdikten sonra 48 saat içerisinde etkilerini gösterirler.

Kolera, içme suları yoluyla ve kirli suyla yıkanmış besinler ile bulaşır. Bu hastalık, ince bağırsaklara tutunarak, ishal, kusma, karın ağrısı gibi belirtilere neden olur. Bakteriler, vücuda girdikten sonra 48 saat içerisinde etkilerini gösterirler.

Kolera böbrek yetmezliği ve dolaşım bozukluğu gibi hastalıklara sebep olabilir. Hastalık vücudunuza yayıldıktan sonra aşırı derecede su ve tuz kaybedersiniz. Vücudunuzda kaybedilen bu su ve tuz miktarı nedeniyle saatler içinde ölüm gerçekleşebilir.

Kolera Hastalığı
Kolera Hastalığı

Kolera Tedavisi Nasıl Yapılır?

Kolera hastalığının tedavisi, kaybedilen su ve tuz miktarının giderilmesi ile dengenin tekrar yerine getirilmesi sağlanır. Ayrıca bir yandan da antibiyotik alarak bu hastalığın tedavisi yapılır.

Tedavi olmak için hastane ortamı gerekmektedir. Bu hastalık özellikle doğal afetlerden sonra hijyenin azalması ile oluşabilir. Hijyenin azalması bu durumu salgınların oluşmasına kadar götürebilir.

Bazı ülkelerde bu hastalık ciddi anlamda görülmektedir. Göç yapan insanların ve mültecilerin bu hastalığa yakalanma olasılığı çok yüksektir.

Kolera Hastalığının Belirtileri Nelerdir?

  • Kolera hastalığının en güçlü belirtilerinden biri ishal ve kusmadır.
  • Karın ağrısı ve şişlik
  • Ağızda kuruluk ve ses kısıklığı
  • Bitkinlik ve Halsizlik
  • Tansiyon Düşüklüğü
  • Nabzın hızlı atması

Koleradan Korunmanın Yolları

Kolera aşısı bulunmuştur ancak kolera aşısının koruyuculuğu %50 civarındadır ve 3-4 ay kadar etki süresi vardır. Kolera aşısının koruma etkisi her ne kadar düşük de olsa salgın döneminde mutlaka bu aşı olunmalıdır.

7 Nisan Dünya Sağlık Günü” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kolera Hastalığı Nedir?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Önemli Tarihler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!